Mitä kipu on?


Kivun tunteminen on yksi tärkeimmistä ellei tärkein suojamekanismeistamme. Se kehoittaa meitä huomioimaan kehomme tilaa ja toimintaa.
Akuutilla kivulla tarkoitetaan äkillistä kipua joka yleensä johtuu elimellisestä tekijästä kuten haavasta, tulehduksesta, kudosvauriosta  tai ulkoisesta tekijästä kuten puristustila tai paine jne. Kipu pakottaa meitä etsimään ratkaisua ja sen löydettyämme kipusingnaali vaimenee ja sammuu.
Mutta pitkittyessään raja kivuliaan ja ei-kivuliaan kehon osan välillä hämärtyy. Kipu laajenee täyttäen lopulta koko kehon ja mielen. Fyysinen kipu ja psyykkinen kärsimys sulautuvat yhdeksi ja samaksi kipukokemukseksi halliten ihmistä ja elämää. Kroonisella kivulla monta ominaisuutta, se vaikuttaa koko ihmiseen, se on näkymätöntä, se hallitsee mieltä kielteisesti. Tämä kaikki vie meitä kohti alenevaa elämänlaatuna.

Modernisoituvassa maailmassamme työ kuormittaa kehoamme kussakin työssä yhä yksipuolisemmin. Henkisessä työssä on omat ongelmakohtansa jotka aiheuttavat useimmin kipuja ja lihasjännitysoireita fyysisen yksipuolisuuden, liiallisen istumisen ja kevyempien mutta staattisempien työasentojen vuoksi. Kehomme on tarkoitettu enemmän liikkuvaksi mutta henkinen työ ei anna siihen kylliksi mahdollisuutta.
Voimakkaammin fyysisissä töissä kehomme rasittuu usein hankalien työasentojen vuoksi yksipuolisesti kuormittaen liikaa joitain lihasryhmiä tai niveliä aiheuttaen siten fyysistä kipua.

Tervetuloa keskustelemaan fysioterapiaan liittyvissä kysymyksissäsi. Jurva tunnetaan puusepänteollisuudestaan ja taitavista kädentaitajistaan. Meillä Jurvan Kuntoutuksessa on vankka kokemus juuri työperäisiin rasituskipuoireisiin niiden ennaltaehkäisyyn, sekä ohjausta ergonomiaan näiden ongelmien parissa. Toteutamme Suupohjan alueella korkeatasoisia ja laadukkaita fysioterapia- ja kuntoutuspalveluja kaiken ikäisille ihmisille.  Hoidamme muun muassa neurologisia kuntoutujia, leikkauksista ja tapaturmista toipuvia asiakkaita, reumasairaita sekä erilaisista tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiviä ihmisiä. Hoidamme myös aktiiviliikkujien vammoja ja liikunnasta syntyviä tuki-ja liikuntaelinten ongelmia.